EmailDiscussions.com  

Go Back   EmailDiscussions.com > Email Service Provider-specific Forums > Runbox Forum
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Stay in touch wirelessly

Runbox Forum Everything related to Runbox should go here: suggestions, comments, complaints, questions, technical issues, etc.

Reply
 
Thread Tools
Old 30 Mar 2010, 02:05 AM   #1
ReuvenNY
 Moderator 
 
Join Date: Mar 2002
Location: New York
Posts: 4,212
Runbox IMAP slow

In the past several days I noticed that while the Runbox IMAP works, it's very slow: messages take unusually long time to load (very short text) as well as long time to delete.
Is there anything happening behind the scenes? Any idea what?
ReuvenNY is offline   Reply With Quote

Old 8 Apr 2010, 07:29 PM   #2
vazwaz
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Here
Posts: 130
Agreed.
Looks like speed is dropping off again and returning back to the bad old days.
I don't think I can put up with it for much longer it is so frustrating.

Robin
vazwaz is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2010, 11:44 AM   #3
Geir
The "e" in e-mail
 
Join Date: Sep 2001
Location: Oslo, Norway
Posts: 2,938

Representative of:
Runbox.com
We don't have any indications of general slowness currently -- could you be more specific for instance regarding time of day, folders etc? Also, your Runbox username would be helpful in order to investigate further.

In any event, we have a couple of new servers being set up now, so we're working to improve overall performance during the next few weeks.

- Geir
Geir is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2010, 06:43 PM   #4
vazwaz
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Here
Posts: 130
It always seems to slow down late afternoon/early evening UK time, ie between about 16:30 and 19:00 GMT.
Is this when you do backups or some similar housekeeping tasks ?

thanks,

Robin
vazwaz is offline   Reply With Quote
Old 21 Apr 2010, 08:52 AM   #5
Dreambiz
Essential Contributor
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 329
Still really slow for me...
Dreambiz is offline   Reply With Quote
Old 21 Apr 2010, 08:54 AM   #6
ReuvenNY
 Moderator 
 
Join Date: Mar 2002
Location: New York
Posts: 4,212
For me it actually improved. It may have been some temporary situation.
ReuvenNY is offline   Reply With Quote
Old 21 Apr 2010, 05:08 PM   #7
kservik
Cornerstone of the Community
 
Join Date: Sep 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 555

Representative of:
Runbox.com
Quote:
Originally Posted by vazwaz View Post
It always seems to slow down late afternoon/early evening UK time, ie between about 16:30 and 19:00 GMT.
Is this when you do backups or some similar housekeeping tasks ?
No its not. Backups run all the time. Housekeeping is more like noon CET.

Do people still see this issue?

Kim
kservik is offline   Reply With Quote
Old 21 Apr 2010, 05:40 PM   #8
vazwaz
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Here
Posts: 130
It is much better than it was (in the U.K.).

thanks,
Robin
vazwaz is offline   Reply With Quote
Old 21 Apr 2010, 06:08 PM   #9
kservik
Cornerstone of the Community
 
Join Date: Sep 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 555

Representative of:
Runbox.com
Thats great to hear!


Kim
kservik is offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2010, 02:20 AM   #10
50ftQueenie
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 70
Hi Runbox team,

I get IMAP timeouts in the last two hours until now. I use port 1143 which worked fine generally. Is this temporary or do I have to switch ports? In the last case TB probably will have to download all my email again... Or should I PM you my username?

Love to hear from you, thanks!

Cheers,
50ftQ
50ftQueenie is offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2010, 02:30 AM   #11
Dreambiz
Essential Contributor
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 329
I've had the same recent problem on 1143 (and still can't connect).

Is this still the correct port configuration to use for IMAP?
Dreambiz is offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2010, 04:55 AM   #12
Dreambiz
Essential Contributor
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 329
IMAP still not working...
Dreambiz is offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2010, 05:01 AM   #13
50ftQueenie
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 70
Same here...
50ftQueenie is offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2010, 08:01 AM   #14
Geir
The "e" in e-mail
 
Join Date: Sep 2001
Location: Oslo, Norway
Posts: 2,938

Representative of:
Runbox.com
IMAP ports

When checking our server logs, port 1143 appeared inactive and since it was only meant as an alternative while we tested the new IMAP implementation a while ago, it was disabled without further notice. Our apologies for the inconvenience caused those that apparently still used it.

If you are using port 1143 for IMAP, please switch to the default port 143 on imap.runbox.com. Depending on your IMAP client your email may download anew. If you have a lot of email on the server and happen to hit the bandwidth quota (5 GB per week), please let us know and we'll reset it for you.

More information about correct IMAP setup can be found on our IMAP help page.

- Geir
Geir is offline   Reply With Quote
Old 23 Apr 2010, 09:23 AM   #15
Dreambiz
Essential Contributor
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 329
Thanks for the (untimely) information Geir but you server logs must be complete rubbish.

I've been using this configuration (at Runbox's suggestion) for *years* now. Every day. Multiple times per day. So much yesterday that I had to submit a support ticket to reset my bandwidth.

Unused? I think not!
Dreambiz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +9. The time now is 04:58 AM.

 

Copyright EmailDiscussions.com 1998-2013. All Rights Reserved. Privacy Policy