EmailDiscussions.com  

Go Back   EmailDiscussions.com > Email Service Provider-specific Forums > FastMail Forum
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Stay in touch wirelessly

FastMail Forum All posts relating to FastMail.FM should go here: suggestions, comments, requests for help, complaints, technical issues etc.

Reply
 
Thread Tools
Old 15 Apr 2018, 07:56 PM   #1
odedp
Master of the @
 
Join Date: Mar 2000
Location: Tel-Aviv, ISRAEL
Posts: 1,578
Plus and subdomain addresses with aliases

Say I have an alias "mail2"
If I send mail to mail2+anything@domain.tld it is delivered flawlessly.
However trying anything@mail2.domain.tld it fails.
Why?
Isn't subdomain addressing supposed to work with aliases too?
Am I missing something?
Thanks,

Oded.
odedp is offline   Reply With Quote

Old 15 Apr 2018, 10:04 PM   #2
BritTim
The "e" in e-mail
 
Join Date: May 2003
Location: mostly in Thailand
Posts: 2,653
As I recall, subdomain addressing works with FastMail domains, but not automatically with your own domains. I seem to remember that it can only work with special setup of the DNS.
BritTim is offline   Reply With Quote
Old 15 Apr 2018, 10:15 PM   #3
odedp
Master of the @
 
Join Date: Mar 2000
Location: Tel-Aviv, ISRAEL
Posts: 1,578
Quote:
Originally Posted by BritTim View Post
As I recall, subdomain addressing works with FastMail domains, but not automatically with your own domains. I seem to remember that it can only work with special setup of the DNS.
My tests were made with Fastmail domains.
Still, like I've said subdomain addressing failed
Thank you, BritTim
odedp is offline   Reply With Quote
Old 16 Apr 2018, 07:33 AM   #4
odedp
Master of the @
 
Join Date: Mar 2000
Location: Tel-Aviv, ISRAEL
Posts: 1,578
Anyone can help please?
odedp is offline   Reply With Quote
Old 16 Apr 2018, 07:50 AM   #5
lane
Cornerstone of the Community
 
Join Date: Dec 2005
Location: Kars, NB, Canada
Posts: 696
Perhaps you could post which domain.tld you are using; should be no security issue since it is a Fastmail domain. I or someone else will repeat your test and see whether we can debug what is wrong. Perhaps Fastmail, which has a lot of domains of course, did not things set up right for one of them.

I also use the form anything@mail2.domain.tld with domain.td being fastmail.com, and it works flawlessly for me.

Last edited by lane : 16 Apr 2018 at 09:33 PM. Reason: typo
lane is offline   Reply With Quote
Old 16 Apr 2018, 09:39 AM   #6
Terry
The "e" in e-mail
 
Join Date: Jul 2002
Location: VK4
Posts: 2,588
I never use it but do you have to set it up an identity for it to work?
Terry is offline   Reply With Quote
Old 16 Apr 2018, 04:11 PM   #7
misc
Essential Contributor
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 205
Hi odedp,

subdomain addressing should work the same way as plus addressing. When you say "it fails" you mean the mail isn't sorted into the folder it is supposed to be or doesn't the mail arrive at all?

In general, when using subdomain addressing, your 'anything' must not contain a dot 'any.thing' or an underscore 'any_thing' according to https://www.fastmail.com/help/receive/addressing.html

I use subdomain addressing a lot and don't have any issues.
misc is offline   Reply With Quote
Old 16 Apr 2018, 04:43 PM   #8
odedp
Master of the @
 
Join Date: Mar 2000
Location: Tel-Aviv, ISRAEL
Posts: 1,578
OK.
Problem solved!
It turned out that I had a discard rule for anything@alias2.domain.tld.
Long time ago I received a lot of spam at this specific alias so I had to create this rule.
Thank you all for your time and help
Sorry for bothering you for no reason...

Oded.
odedp is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +9. The time now is 09:35 PM.

 

Copyright EmailDiscussions.com 1998-2013. All Rights Reserved. Privacy Policy