EmailDiscussions.com  

Go Back   EmailDiscussions.com > Email Service Provider-specific Forums > FastMail Forum
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Stay in touch wirelessly

FastMail Forum All posts relating to FastMail.FM should go here: suggestions, comments, requests for help, complaints, technical issues etc.

Reply
 
Thread Tools
Old 21 Sep 2009, 03:11 AM   #1
mammaduck
Cornerstone of the Community
 
Join Date: Mar 2002
Location: Netherlands
Posts: 705
cannot connect to Fastmail

All day long I seem to have problems connecting to fastmail (the website and trhought Thunderbird. The error message says:

The mailserver returned an incorrect greeting. Cannot connect to SMTP server 66.111.4.52. connect error 10060

And then it works again, and then it doesn't. Problem on my end or with fastmail?

Mammaduck
mammaduck is offline   Reply With Quote

Old 21 Sep 2009, 06:50 AM   #2
n5bb
Intergalactic Postmaster
 
Join Date: May 2004
Location: Irving, Texas
Posts: 8,388
I haven't had any problems, and don't see any other reports of problems. This sounds like a connectivity issue to me, although it could be due to a firewall or router problem, so be sure to reboot all hardware involved in your connection to the Internet (computer, wireless access point, routers, and DSL or cable or satellite modems). Do you have a copy of Fasttest on your PC? This tool can check connections to Fastmail, but you need to download it and you might not be able to get it while your connection is bad.

Bill
n5bb is offline   Reply With Quote
Old 21 Sep 2009, 07:05 AM   #3
mammaduck
Cornerstone of the Community
 
Join Date: Mar 2002
Location: Netherlands
Posts: 705
Well, I have used Fastmail and Thunderbird for years without a problem, but today it is just one bad connection after another. Here are the test results, hope anybody can give me an explanation why fastmail isn't working like it should for me.

Start FastTest 2.5 (2007-08-27): Sun Sep 20 22:56:39 2009

OS version info
ID: 2
Major: 6
Minor: 0
Build: 6001
Sub: Service Pack 1

*** OS Config ***
Mail App: "%ProgramFiles%\Windows Mail\WinMail.exe"
Http App: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -requestPending -osint -url "%1"
Proxy Enable: 0x00000000
Proxy Override:
Proxy Server:

*** IP Config ***

Failed - Can't call method "get_hostname" on an undefined value at script/ft.pl line 214.


*** DNS Queries ***
Running DNS query for 'www.fastmail.fm' of type 'A'
Found: 66.111.4.56
Found: 66.111.4.55
Running DNS query for 'mail.messagingengine.com' of type 'A'
Found: 66.111.4.51
Found: 66.111.4.52
Running DNS query for 'google.com' of type 'A'
Found: 74.125.45.100
Found: 74.125.67.100
Found: 74.125.127.100
Running DNS query for 'fastmail.fm' of type 'MX'
Found: in2.smtp.messagingengine.com, pref=20
Found: in1.smtp.messagingengine.com, pref=10
Running DNS query for 'sent.com' of type 'MX'
Found: in2.smtp.messagingengine.com, pref=20
Found: in1.smtp.messagingengine.com, pref=10
Running DNS query for 'fastmail.fm' of type 'NS'
Found: ns1.messagingengine.com
Found: ns2.messagingengine.com
Running DNS query for 'messagingengine.com' of type 'NS'
Found: ns2.messagingengine.com
Found: ns1.messagingengine.com

*** DNS at each DNS server IP ***

*** .fm DNS at each .fm root server ***
Running DNS query for 'fm' of type 'NS' using nameserver a.root-servers.net
Query failed: query timed out

*** Traceroute result. This may take some time ***

Failed - ICMP Socket error - Unknown error at script/ft.pl line 77


*** Connection tests ***
Test 'www.fastmail.fm:80', Opts=Web => 1, CopyHeaders => 1
Success: 'www.fastmail.fm:80', time=0.117989, Opts=Web => 1, CopyHeaders => 1
Header: HTTP/1.1 200 OK
Header: Server: nginx/0.7.61
Header: Date: Sun, 20 Sep 2009 20:56:57 GMT
Header: Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Header: Connection: close
Header: Set-Cookie: IDStr_=7ad1461d09bdad36c505%211253480217; path=/; domain=www.fastmail.fm
Header: Pragma: no-cache
Header: Cache-control: no-store, no-cache, must-revalidate
Header: Expires: Tue, 01 Jan 1981 01:00:00 GMT
Header: X-UA-Compatible: IE=8
Retrieved page. bytes=12828, time=0.307411
Test 'www.fastmail.fm:443', Opts=SSL => 1, Web => 1, CopyHeaders => 1
Failed: 'www.fastmail.fm:443', time=20.996788, IO::Socket::SSL: connect: Unknown error
Test 'mail.messagingengine.com:21', Opts=
Success: 'mail.messagingengine.com:21', time=0.265163, Opts=
Banner: 220 mail.messagingengine.com ESMTP . No UCE permitted.

Test 'mail.messagingengine.com:25', Opts=
Success: 'mail.messagingengine.com:25', time=0.002008, Opts=
Banner: 421 Cannot connect to SMTP server 66.111.4.52 (66.111.4.52:25), connect error 10060

Test 'mail.messagingengine.com:26', Opts=
Success: 'mail.messagingengine.com:26', time=0.099, Opts=
Banner: 220 mail.messagingengine.com ESMTP . No UCE permitted.

Test 'mail.messagingengine.com:587', Opts=
Success: 'mail.messagingengine.com:587', time=0.097356, Opts=
Banner: 220 mail.messagingengine.com ESMTP . No UCE permitted.

Test 'mail.messagingengine.com:110', Opts=
Success: 'mail.messagingengine.com:110', time=0.001866, Opts=
Banner: +OK POP3 ready

Test 'mail.messagingengine.com:143', Opts=
Success: 'mail.messagingengine.com:143', time=0.001886, Opts=
Banner: * OK IMAP4 ready

Test 'mail.messagingengine.com:465', Opts=SSL => 1
Failed: 'mail.messagingengine.com:465', time=20.932, IO::Socket::SSL: connect: Unknown error
Test 'mail.messagingengine.com:995', Opts=SSL => 1
Success: 'mail.messagingengine.com:995', time=2.172495, Opts=SSL => 1
Banner: +OK POP3 ready

Test 'mail.messagingengine.com:993', Opts=SSL => 1
Failed: 'mail.messagingengine.com:993', time=20.903066, IO::Socket::SSL: connect: Unknown error
Test 'dav.messagingengine.com:80', Opts=DAV => 1
Failed: 'dav.messagingengine.com:80', time=21.013, IO::Socket::INET: connect: Unknown error
Test 'dav.messagingengine.com:443', Opts=SSL => 1, DAV => 1
Failed: 'dav.messagingengine.com:443', time=21.001856, IO::Socket::SSL: connect: Unknown error
Test 'ftp.messagingengine.com:21', Opts=
Success: 'ftp.messagingengine.com:21', time=1.394, Opts=
Banner: 220 heartbeat2 FTP server (Net::FTPServer/1.122-1 ME::VFS::Interface::FTP/18634) ready.

Test 'imap.proxy.messagingengine.com:21', Opts=
Success: 'imap.proxy.messagingengine.com:21', time=1.396218, Opts=
Banner: * OK IMAP4 ready

Test 'imap.proxy.messagingengine.com:25', Opts=
Success: 'imap.proxy.messagingengine.com:25', time=0.00283, Opts=
Banner: * OK IMAP4 ready

Test 'imap.proxy.messagingengine.com:26', Opts=
Success: 'imap.proxy.messagingengine.com:26', time=0.095217, Opts=
Banner: * OK IMAP4 ready

Test 'imap.proxy.messagingengine.com:80', Opts=
Failed: 'imap.proxy.messagingengine.com:80', time=20.999204, IO::Socket::INET: connect: Unknown error
Test 'imap.proxy.messagingengine.com:443', Opts=
Success: 'imap.proxy.messagingengine.com:443', time=0.096982, Opts=
Banner: * OK IMAP4 ready

Test 'smtp.proxy.messagingengine.com:21', Opts=
Success: 'smtp.proxy.messagingengine.com:21', time=1.194824, Opts=
Banner: 220 mail.messagingengine.com ESMTP . No UCE permitted.

Test 'smtp.proxy.messagingengine.com:25', Opts=
Success: 'smtp.proxy.messagingengine.com:25', time=0.002095, Opts=
Banner: 421 Cannot connect to SMTP server 66.111.4.41 (66.111.4.41:25), connect error 10060

Test 'smtp.proxy.messagingengine.com:26', Opts=
Success: 'smtp.proxy.messagingengine.com:26', time=0.097, Opts=
Banner: 220 mail.messagingengine.com ESMTP . No UCE permitted.

Test 'smtp.proxy.messagingengine.com:80', Opts=
Success: 'smtp.proxy.messagingengine.com:80', time=0.098301, Opts=
Banner: 220 mail.messagingengine.com ESMTP . No UCE permitted.

Test 'smtp.proxy.messagingengine.com:443', Opts=
Failed: 'smtp.proxy.messagingengine.com:443', time=20.991333, IO::Socket::INET: connect: Unknown error

*** WinINET Connection tests ***
Retrieve http://www.fastmail.fm/ via WinINET
Headers: HTTP/1.1 200 OK
Server: nginx/0.7.61
Date: Sun, 20 Sep 2009 21:00:22 GMT
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Transfer-Encoding: chunked
Connection: keep-alive
Set-Cookie: IDStr_=ae89cf4539a8d3ad490d%211253480422; path=/; domain=www.fastmail.fm
Pragma: no-cache
Cache-control: no-store, no-cache, must-revalidate
Expires: Tue, 01 Jan 1981 01:00:00 GMT
X-UA-Compatible: IE=8
Retrieved from http://www.fastmail.fm/, code=200, bytes=12850, time=0.471179

Retrieve https://www.fastmail.fm/ via WinINET
Headers:
Retrieved from https://www.fastmail.fm/, code=0, bytes=0, time=60.013

Retrieve http://mail.messagingengine.com/?UDm=49 via WinINET
Headers: HTTP/1.1 200 OK
Server: nginx/0.7.61
Date: Sun, 20 Sep 2009 21:01:22 GMT
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Transfer-Encoding: chunked
Connection: keep-alive
Set-Cookie: IDStr_=4a8d15dccb549e7ab2d6%211253480482; path=/; domain=mail.messagingengine.com
Pragma: no-cache
Cache-control: no-store, no-cache, must-revalidate
Expires: Tue, 01 Jan 1981 01:00:00 GMT
X-UA-Compatible: IE=8
Retrieved from http://mail.messagingengine.com/?UDm=49, code=200, bytes=12850, time=0.445444

Retrieve https://mail.messagingengine.com/?UDm=49 via WinINET
Headers: HTTP/1.1 200 OK
Server: nginx/0.7.61
Date: Sun, 20 Sep 2009 21:02:00 GMT
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Transfer-Encoding: chunked
Connection: keep-alive
Set-Cookie: IDStr_=3b56df7b6738226f8abf%211253480520; path=/; domain=mail.messagingengine.com
Pragma: no-cache
Cache-control: no-store, no-cache, must-revalidate
Expires: Tue, 01 Jan 1981 01:00:00 GMT
X-UA-Compatible: IE=8
Retrieved from https://mail.messagingengine.com/?UDm=49, code=200, bytes=12763, time=37.607013
mammaduck is offline   Reply With Quote
Old 21 Sep 2009, 07:41 AM   #4
n5bb
Intergalactic Postmaster
 
Join Date: May 2004
Location: Irving, Texas
Posts: 8,388
This looks like general connectivity problems to me. If you run this test several times, do you get different results? In particular, does the "Traceroute result" ever work? If it does, you might post the traceroute results. If you get different results when re-running this test, then it's just a bad connection. What type of Internet access are you using? DSL? Satellite? Cable modem?

Bill
n5bb is offline   Reply With Quote
Old 21 Sep 2009, 07:52 AM   #5
mammaduck
Cornerstone of the Community
 
Join Date: Mar 2002
Location: Netherlands
Posts: 705
I'm on cable and never had problems connecting to FM.

Here's the tracert and it is timing out:

traceroute to fastmail.fm (66.111.4.56): 1-30 hops, 38 byte packets
1 vlan10.ge-0-2-0.ams9eusoesr1.ams.ops.eu.uu.net (195.129.70.2) 0.522 ms (ttl=254!) 0.387 ms (ttl=254!) 0.383 ms (ttl=254!)
2 ge-1-1-0.GW7.AMS9.ALTER.NET (212.136.185.117) 0.384 ms (ttl=253!) 0.435 ms (ttl=253!) 9.98 ms (ttl=253!)
3 so-2-0-0.CR2.AMS9.ALTER.NET (212.136.185.109) 0.384 ms (ttl=252!) 0.344 ms (ttl=252!) 0.388 ms (ttl=252!)
4 so-4-0-0.CR2.AMS7.ALTER.NET (212.136.176.106) 0.521 ms (ttl=251!) 0.461 ms (ttl=251!) 0.515 ms (ttl=251!)
5 POS2-0.BR1.AMS7.ALTER.NET (212.136.176.86) 0.516 ms 0.475 ms 0.384 ms
6 195.69.144.122 (195.69.144.122) 84.4 ms (ttl=242!) 84.5 ms (ttl=242!) 84.6 ms (ttl=242!)
7 so-2-1-0.mpr1.lga5.us.above.net (64.125.27.185) 90.1 ms (ttl=242!) 90.3 ms (ttl=242!) 89.7 ms (ttl=242!)
8 64.124.193.85.available.above.net (64.124.193.85) 90.0 ms (ttl=243!) 90.0 ms (ttl=243!) 89.8 ms (ttl=243!)
9 cs-nyi-gigalan-10.nyinternet.net (64.147.101.10) 90.0 ms (ttl=242!) 89.9 ms (ttl=242!) 84.7 ms (ttl=241!)
10 * * *
11 * * *
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 * * *
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
21 * * *
22 * * *
23 * * *
24 * * *
25 * * *
26 * * *
27 * * *
28 * * *
29 * * *
30 * * *
mammaduck is offline   Reply With Quote
Old 21 Sep 2009, 02:56 PM   #6
kurianja
Master of the @
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,395

Representative of:
Fastmail.FM
Yep, looks like general network problems. Have you made any recent changes to your firewall settings? Or introduced a new router with firewall enabled?

One quick thing to try would be to reboot your machine as well as your modem/router. If that doesn't help, I think you should get in touch with your ISP. They probably have made some changes - introduced a proxy or something.
kurianja is offline   Reply With Quote
Old 21 Sep 2009, 03:32 PM   #7
mammaduck
Cornerstone of the Community
 
Join Date: Mar 2002
Location: Netherlands
Posts: 705
Thanks for the replies.

I will have to contact my ISP since I haven't changed anything on my end and rebooting the computer, the modem and router didn't solve the problem.
mammaduck is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +9. The time now is 10:18 AM.

 

Copyright EmailDiscussions.com 1998-2013. All Rights Reserved. Privacy Policy