EmailDiscussions.com  

Go Back   EmailDiscussions.com > Email Service Provider-specific Forums > FastMail Forum
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Stay in touch wirelessly

FastMail Forum All posts relating to FastMail.FM should go here: suggestions, comments, requests for help, complaints, technical issues etc.

Reply
 
Thread Tools
Old 11 Sep 2023, 11:57 AM   #1
samuelellis
Junior Member
 
Join Date: Sep 2023
Posts: 1
Fastmail not showing

My fastmail account is not showing any new email since yesterday evening. Test emails (employer and gmail) are not getting through although I seem to be able to send out.

I've tried sending to both my private domain email and the @fastmail address - no success. I've also checked the mx records are unchanged so hopefully no-one has hijacked my domain.

I've seen this with ios application, ios mail (imap), and webpage. The webpage is spinning 'reconnecting to server', and imap on ios is stating 'The mail server "imaps-proxy.messagingengine.com" is not responding'.

Update. I just tried sending another test email from the web interface - it's been spinning away for minutes now without sending. What's going on?

All the fastmailstatus etc pages show green smilies or equivalent. Is anyone else suffering delivery issues.
samuelellis is offline   Reply With Quote

Old 11 Sep 2023, 01:38 PM   #2
n5bb
Intergalactic Postmaster
 
Join Date: May 2004
Location: Irving, Texas
Posts: 8,868
Smile No problems seen in Dallas Texas

I'm sending this post about 90 minutes after your original post. I just sent three test messages from other accounts at these services and they arrived quickly in my Fastmail account:
  • Another independent Fastmail account (sent to my main account master login account address)
  • Gmail (sent to my person domain hosted at Fastmail)
  • Yahoo (sent to my person domain hosted at Fastmail)
It sounds from your description like you have a connectivity problem to the Fastmail servers. I'm in the US (Dallas Texas area). If you still have difficulties, I suggest filing a Fastmail support request at the button near the upper right corner of the main help page at:
https://www.fastmail.help


Bill
n5bb is offline   Reply With Quote
Old 11 Sep 2023, 06:15 PM   #3
JeremyNicoll
Essential Contributor
 
Join Date: Dec 2017
Location: Scotland
Posts: 474
Yes, this sounds like a connectivity problem.

There are websites where you can enter some other website's name or IP address (if you know it) - or, although these services often say "website" really they mean any online service, eg a mail server ... and they will tell you if they can see it (ie get a response when sending a test command to it).

Some of these sites only test from one or two places, while others run the test from many places.

That matters because the route between you and the server you are trying to talk to is quite diferent in different parts of the world. If the machine you are trying to talk to doesn't respond to anyone then either it is down, or something in the route to it that is close to it is down. On the other hand, if eg a substantial part of the internet is not functioning in France, then people there will be out of luck but people elsewhere will see no problem.

Sites I regularly use for tests are:

https://downforeveryoneorjustme.com/

https://www.isitdownrightnow.com/

https://tools.keycdn.com/ping
- shows whether pings sent to your specified site worked from multiple international locations
JeremyNicoll is offline   Reply With Quote
Old 11 Sep 2023, 07:30 PM   #4
hadaso
The "e" in e-mail
 
Join Date: Oct 2002
Location: Holon, Israel.
Posts: 4,745
I also had some trouble sending yesterday and today.
Yesterday I tried sending (using Fastmail webmail) a message with a 2-3MB attachment, it it took a very long time to upload 9but after an hour or two the message was eventually sent). right now I have a message being sent with 5 attachments, each about that size, and it seems to be stuck for more than an hour (but if I rely on yesterday's experience, eventually it will be sent). I haven't had that kind of problem in the past (sending from the same PC using the same browser, sometime with larger attachments). I also don't seem to have a problem sending much smaller emails, but perhaps the slowness is not noticeable with smaller messages.
hadaso is offline   Reply With Quote
Old 12 Sep 2023, 07:17 AM   #5
odedp
Master of the @
 
Join Date: Mar 2000
Location: Tel-Aviv, ISRAEL
Posts: 1,643
I'm a PObox customer, using only Fastmail's web interface.
Didn't notice any delays with sent messages, but my attachments were all small ones.
odedp is offline   Reply With Quote
Old 12 Sep 2023, 09:16 AM   #6
n5bb
Intergalactic Postmaster
 
Join Date: May 2004
Location: Irving, Texas
Posts: 8,868
Thumbs up Production web interface canít see Notes or Calendar changes made on beta <RESOLVED>

As I noted earlier, Iím not seeing any problems with email (or the Files feature). But something is not working correctly with the Notes and Calendar features for the past day or maybe two with respect to only the production version of the web interface.

If I add a new note or calendar entry or I change an existing note or calendar entry using the Fastmail beta web interface or either beta or production iOS/iPadOS app, that change is not seen on only the Fastmail production web interface. But that change is seen as normal on the beta web interface and both production and beta iOS/iPadOS apps.

The inverse does not fail in this manner. Changes made using the production web interface are visible on the beta web interface and beta or production iOS/iPadOS apps.

Refreshing the web interface or closing that window and opening a new web instance does not fix this problem.

Iím going to file a support request in a few minutes for this issue. I use an iPhone, iPad, and PC every day for accessing the Fastmail features in both the app and web interface. It appears to me that the production web interface is missing something which works on the beta web interface and both production and beta iOS and iPadOS interfaces.

UPDATE: This bug seems to have been fixed before I got around to filing a support request.

Bill

Last edited by n5bb : 13 Sep 2023 at 02:26 AM.
n5bb is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +9. The time now is 09:21 PM.

 

Copyright EmailDiscussions.com 1998-2022. All Rights Reserved. Privacy Policy